BEOGRAD POBEDNIK U DERBIJU JESENJEG DELA SEZONE

Pobeda nad prvim pratiocem na tabeli i to na njegovom terenu potvrdila je činjenicu da je naš tim trenutno najkvalitetniji u Prvoj ligi Srbije! FK Smederevo – OFK Beograd 1-2 (1-2).

Po tmurnom, ali veoma prijatnom vremenu za igru i gledanje utakmice na smederevskoj “Tvrđavi” sastali su se stari znanci, nakon čak 9 godina. Jedina zamerka ide na kvalitet travnate podloge koja je bila u jako lošem stanju.

Meč je privukao pažnju oko 2000 gledalaca od kojih je oko 100 doputovalo iz Beograda. Navijači oba tima su napravili sjajnu atmosferu, utakmica je bila puna dešavanja sa visokim tempom pa je tako derbi meč jesenje polusezone opravdao očekivanja. 

Svo golovi su postignuti u prvom periodu igre. Poveo je Beograd preko Georgijevića već u 6. minutu, a poravnjuje rezultatnakon pogotka Obradovića 9 minuta kasnije. Konačnih 2-1 za plavo bele sa Karaburme postavlja ponovo Georgijević u 30. minutu kada je bio precizan sa bele tačke. 

U nastavku igre viđamo veliku borbu na terenu u većem delu tog perioda i terensku inicijativu domaćih, ali više od toga i nakon 5 minuta sudijske nadoknade, nisu mogli. 

Romantičari nakon ovog kola imaju čak 9 bodova od drugoplasiranog Smedereva. 

U narednom kolu na Omladinski stadion dolazi ekipa Mladost GAT.