PORAZ ROMANTIČARA NAKON GODINU I TRI MESECA

Romantičari su doživeli poraz u prvenstvu nakon skoro godinu dana i tri meseca! Nakon 90 minuta utakmice u Gornjem Milanovcu domaći Metalac je slavio sa 2-0 (1-0).

Beogradski plavi su postavili rekordan niz utakmica bez poraza u klupskoj istoriji! Poslednji put smo koplja položili 27. avgusta 2022. godine kada nas je savladao Sinđelić na svom terenu sa minimalnih, 1-0. Od tada pa sve do ovog 18. novembra 2023. godine je na 42 utakmice zabeležen 31 trijumf i 11 remija!

Utakmica u gradu na Despotovici je odigrana po jako hladnom vremenu i pred oko 350 gledalaca, od kojih je četvrtina tokom celog meča organizovano navijala za plavo bele sa Karaburme. 

Od samog početka utakmice domaći su pokazali veću želju i svim silama su napali naš gol. Teško smo se oslobađali tog pritiska i uspevali da organizovanije ugrozimo gol domaćih. 

Metalac je do vođstva došao u 30. minutu. Gornjomilanovčani su izveli udarac iz kornera, a naša reakcija je bila neodlučna pa Ilić traljavo odbija loptu tačno na nogu Svetislava Miloševića, a ovaj je rutinski sa 6-7 metara šalje u našu mrežu.

U nastavku igre naše nešto bolje izdanje pa beležimo nekoliko dobrih šansi od kojih najbolju propušta Marković.

Maše nade su ugašene posle novog gola domaćih kada se dao veliki prostor Veljku Mijailoviću da se namesti i neometan da pošalje udarac sa dvadesetak metara. Mijailović postiže evro-gol za konačnih 2-0!

Beograd je i dalje ubedljivo na čelu tabele sa 11 bodova više u odnosu na drugoplasiranog.

U narednom meču, već u sredu u 13h, na Omladinskom stadionu dočekujemo ekipu Tekstilca, našeg prvog pratioca na tabeli, a za vikend smo opet domaćini kada dočekujemo ubsko Jedinstvo.