SJAJAN FUDBAL U NEFUDBALSKIM USLOVIMA

Romantičari su ponovo sa 14 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca na tabeli! Nakon 90 minuta rovovske borbe po nefudbalskim uslovima, u utakmici pune dešavanja, OFK Beograd je zabeležio pobedu nad Tekstilcem rezultatom 2-0 (0-0).

Pred oko 300 svedoka viđena je sjajna utakmica između dva kvalitetna tima koja su izašla na teren da se nadigravaju. Dve prvoplasirane ekipe na tabeli izgarali su do poslednjeg atoma snage i junački se borili sa kišom i nakvašenim terenom i za to im treba odati sve počasti. Pohvale idu za njihov trud, ali i za fudbalsku predstavu koju su nam prikazali. 

Prvo poluvreme je bilo fudbalski slabije u odnosu na nastavak igre. Ipak, u tom delu utakmice viđamo nekoliko dobrih prilika koje su stvorili igrači oba tima.

U drugom poluvremenu viđamo našu odlučniju igru i stvaramo nekoliko odličnih prilika. Samo je sreća spasila goste. Ipak, u 55. minutu meča konačno i zasluženo dolazimo do našeg prvog pogotka i vođstva. Stanković ubacuje loptu sa desnog boka i pronalazi usamljenog Kneževića koji upućuje udarac glavom, a Georgijević iz peterca loptu skreće u gol Tekstilca!

Nakon našeg gola ponovo viđamo prilike na obe strane. Gosti su jako neugodni u napadu, ali naš golman Popović se istakao u nekoliko situacija i bio nerešiva prepreka za igrače iz Odžaka!

Do kraja utakmice postižemo još jedan pogodak i koristimo brzu kontru nakon presečenog napada gosta. Dobrim pasom u prazan prostor izbačen je Nikola Mituljikić koji rutinski šalje loptu u gol Tekstilca za konačnih 2-0!

U nedelju u 13h dočekujemo ekipu Jedinstva iz Uba.